Загадъчна литература

Десницата на пан Збишевски

Кой би помислил, че раклата на градоначалника Холбниц не е просто ракла, а една от тези дадености във вселената, които понякога, макар и за миг, предопределят всички случващи се и неслучващи се неща на този и онзи свят, всички видими и невидими закони.

Прочети още »

Пътешествия

Дания: Добре дошли в Леголенд!

Едно място, в което възрастните хора стават отново деца. Страна с необятни възможности, в която всеки от нас e Гъливер и вижда света през очите на Създателя...

Прочети още »

Истински истории

Йогински асани за кози

80-годишният Никола Иванов е единственият скотовъд в България, който ежедневно прави йогински пози на 1300 метра надморско равнище в компанията на 14 кози и 10 пръча. Жилавият родопски старец е типичен „човек от народа”. Той е прагматичен, няма навик да размишлява над отвлечени теории за кармата и прераждането, през живота си вероятно е прочел не повече от 5-6 книги.

Прочети още »

Секси и забавно

Добре дошли в астралната оргия!

Всеки е имал еротични сънища, но колцина са тези, които осъзнават шокиращия факт, че насън са изчукали колежката и тя знае за това! Американският психоаналитик Джеймс Апълби за първи път от хората на науката повдига въпроса за това доколко реален е груповият секс на сън.

Прочети още »

Здравословно

Чай от глухарче

Глухарчето действа по два начина: подпомага образуването на жлъчен сок и премахва излишната течност от организма, сформирана на оточни аномалии, произтичащи от задръствания на черния дроб. Смята се, че е изключително полезно в случаите на уголемяване на черния дроб и при жълтеница, .

Прочети още »

Историческа разходка

Българските отвъддунавски владения

Малко известен факт е, че по времето на Иван-Александър митническата граница на българската империя минава по билото на Карпатите, недалеч от днешния град Брашов. При сина му Иван-Шишман - българската доминация отвъд Дунав продължава почти до покоряването на Търновска България от османските турци. .

Прочети още »